Дефіциту електроенергії в Україні не фіксується

Дефіциту електроенергії в Україні не фіксується

Дефіциту електроенергії в енергосистемі України не фіксується. Через технічні причини короткостроково відключалось обладнання на Черкаській ТЕЦ, порушень теплопостачання не було.

За даними Міністерства енергетики України, дефіциту електроенергії в енергосистемі не фіксується. Електроенергії достатньо для покриття потреб споживачів і промисловості. Ситуація стабільна та контрольована. Застосування графіків відключень не передбачається.

Зазначається, що через технічні причини короткостроково відключалось обладнання на Черкаській ТЕЦ, порушень теплопостачання не було. Навантаження станції відновлено.

Також після довгострокового ремонту введено в роботу блок ТЕС, який додасть до енергосистеми 200 МВт додаткових потужностей. Загалом у резерві 5 блоків і 2 корпуси теплової генерації, які буде задіяно у разі потреби.

У міністерстві нагадали, що дуже важливим є зменшення навантаження на енергосистему у пікові години споживання (з 10:00 до 12:00 та з 17:00 до 19:00 години).

У результаті ворожих обстрілів відключилась повітряна лінія на півдні країни, внаслідок чого розвантажилась одна з ТЕЦ, є перебої у роботі станції. Також знеструмились підстанції – без світла залишились побутові споживачі.

На поточну добу прогнозується імпорт електроенергії – 2815 МВт-год, експорту не передбачається.

Рівень води у ставку-охолоджувачі ЗАЕС становить 15,60 м.

Ситуація в енергосистемі України залишається контрольованою. Дефіциту електроенергії не фіксується. Однак через ворожі обстріли можуть виникати локальні перебої в електропостачанні.

РУБРИКИ