Єнс Столтенберг переконує конгрес погодити допомогу Україні

Єнс Столтенберг переконує конгрес погодити допомогу Україні

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг зустрівся зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном та іншими членами керівництва Конгресу у Вашингтоні, щоб обговорити підтримку України.

Про це повідомляє пресслужба Альянсу.

Єнс Столтенберг подякував США за підтримку України і підкреслив, що ця підтримка «залишається вирішальною для виживання України і стабільності Європи».

Генсек НАТО також зустрівся з лідером меншості в Палаті представників Хакімом Джеффрісом і взяв участь у дискусії щодо України з низкою представників Республіканської партії.

На завершення він зустрівся зі співголовами Парламентської асамблеї НАТО і керівництвом Комітету у закордонних справах Палати представників Конгресу США.

Генеральний секретар підкреслив, що сильний Альянс відповідає стратегічним інтересам Сполучених Штатів і що завдяки НАТО США мають більше друзів і союзників, ніж будь-яка інша держава.

Він також вказав на важливість збереження сили НАТО через збільшення оборонних інвестицій, привітавши їх збільшення в усіх країнах Альянсу за останні роки.

РУБРИКИ