Міністр сільського господарства Польщі планує підписати угоду з фермерами для зняття блокади на кордоні з Україною

Міністр сільського господарства Польщі планує підписати угоду з фермерами для зняття блокади на кордоні з Україною

У суботу у польському місті Жешув міністр сільського господарства Польщі, Чеслав Секерський, підпише угоду з місцевими фермерами.

Це рішення має на меті вирішити проблему блокування пункту пропуску “Медика-Шегині” на польсько-українському кордоні. За інформацією, оприлюдненою виданням Rzeczpospolita, уряд Польщі вже раніше обіцяв задовольнити вимоги фермерів, які стосуються імпорту продукції з України та внутрішніх фінансових питань, включаючи субсидії та податкові пільги.

Окрім фінансових заходів, Секерський підтвердив продовження дії ембарго на українські сільськогосподарські продукти. Переговори, які відбудуться у Жешуві, можуть закінчитися підписанням угоди, спрямованої на зняття блокування пунктів пропуску на кордоні, що є важливим кроком для відновлення нормального руху транспорту. За інформацією видання, черга вантажівок на кордоні з Польщею цього тижня сягнула понад тисячі одиниць, з загальною довжиною понад 50 кілометрів.

Ця угода відіграє ключову роль у вирішенні проблем, з якими зіштовхуються як польські фермери, так і українські перевізники, і сподівається принести довгоочікувані поліпшення у двосторонніх торговельних відносинах.

РУБРИКИ