Шмигаль обговорив з Європарламентом військові потреби України та фінансування оборонної промисловості

Шмигаль обговорив з Європарламентом військові потреби України та фінансування оборонної промисловості

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль і група представників Європарламенту, яка прибула до Києва на чолі з головою комітету з питань оборони Марі-Агнес Штрак-Ціммерманн, обговорили європейську та євроатлантичну інтеграцію України, безпекову ситуацію з урахуванням нових викликів, а також військові потреби країни.

“Насичена й змістовна зустріч із Марі-Агнес Штрак-Ціммерманн і депутатами підкомітету з питань безпеки та оборони комітету у закордонних справах Європейського парламенту”, – написав український прем’єр у телеграм-каналі в п’ятницю.

За його словами, під час зустрічі вони зосередилися на питаннях європейської та євроатлантичної інтеграції, на безпековій ситуації в Україні з урахуванням нових викликів.

“Ми потребуємо ефективних інструментів, щоб стримувати російську агресію. У цьому контексті озвучив наші основні військові потреби. Закликав наших міжнародних партнерів зняти будь-які обмеження на використання західної зброї”, – додав Шмигаль.

Він також подякував за виділення перших EUR1,4 млрд з доходів від заморожених російських активів на забезпечення оборонних потреб.

“Важливо, що EUR400 млн підуть на підтримку української оборонної промисловості. Розраховуємо, що обсяг прямих закупівель в українських виробників надалі зростатиме”, – зазначив Шмигаль.

“Ми вже інвестували в розвиток української промисловості $4 млрд, а наступного року плануємо збільшити фінансування. Потребуємо додаткових інвестицій у наш ОПК. Наш пріоритет – виробництво вітчизняних безпілотників і далекобійної зброї”, – наголосив український прем’єр.

За його словами, було обговорено План перемоги президента України, а також ефективне функціонування Фонду допомоги Україні в межах Європейського фонду миру та європейський план з постачання 1 млн артилерійських боєприпасів.

“Вдячні депутатам за підтримку важливих ініціатив Європарламенту, які посилюють і зміцнюють Україну”, – сказав Шмигаль.

РУБРИКИ