Україна представить на конференції в Монреалі план реінтеграції дітей на основі міжнародних стандартів

Україна представить на конференції в Монреалі план реінтеграції дітей на основі міжнародних стандартів

Друга Біла книга “Реінтеграція дітей, які пережили депортацію та примусове переміщення: міжнародні стандарти та кращі практики для України” стане корисною під час роботи на конференції з Формули миру в Монреалі 30-31 жовтня, повідомила радниця глави Офісу президента Дарія Зарівна.

“Біла книга є частиною комплексної стратегії України з повернення дітей та фундаментом для розробки подальших планів і механізмів для реінтеграції депортованих і примусово переміщених дітей. Наступного тижня книга буде корисною під час роботи на Міністерській конференції з питань людського виміру Формули миру в Монреалі 30-31 жовтня”, – написала Зарівна в телеграм-каналі у п’ятницю.

Зазначається, що в конференції братимуть участь міністри закордонних справ країн-партнерів України й експерти з міжнародних і громадських організацій.

За словами радниці глави ОП, Біла книга – важливий документ і план дій з реінтеграції дітей, що базується на міжнародних стандартах і релевантному досвіді таких країн, як Руанда, Сьєрра-Леоне та Аргентина.

У презентації документа взяли участь члени Міжнародної експертної групи Bring Kids Back UA, а також представники країн – членів Міжнародної коаліції за повернення українських дітей, народні депутати, представники українських та міжнародних правозахисних організацій.

Також до презентації долучилися експерти з Індії, Бразилії, ПАР та інших країн.

РУБРИКИ