Президент назвав одну з умов завершення гарячої фази війни з РФ

Президент назвав одну з умов завершення гарячої фази війни з РФ

Взаємне припинення ударів по енергетичній інфраструктурі може бути першим кроком до завершення активної фази війни з Росією, сказав Президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю Financial Times.

Президент зауважив, що припинення повітряних атак на українські енергетичні об’єкти та вантажні судна може прокласти шлях до переговорів щодо припинення війни.

Зеленський додав, що домовленість між Москвою та Києвом про припинення ударів по енергетичній інфраструктурі стане важливим кроком до деескалації.

“Ми побачили під час першого саміту, що може бути рішення щодо енергетичної безпеки. Іншими словами: ми не атакуємо їхні об’єкти енергетичної інфраструктури, вони не атакують наші. Чи може це призвести до завершення гарячої фази війни? Я думаю, що так”, − зазначив український президент.

Водночас він заперечив дискусії щодо “обміну територій на мир”, що нібито гарантуватиме прийняття України до НАТО в обмін на відмову від територій, які утримує Росія.

“Вочевидь, деякі партнери можуть думати про це. Але вони не повідомляють про це безпосередньо через мене, а скоріше через ЗМІ. У всіх дискусіях ми зараз підіймаємо питання гарантій безпеки, і найсильнішим з них є НАТО”, − зауважив Зеленський.

 

РУБРИКИ