Перші північнокорейські війська прибудуть у Курську область уже сьогодні

Перші північнокорейські війська прибудуть у Курську область уже сьогодні

Перші війська з КНДР прибудуть до Курської області Росії вже 23 жовтня, повідомив очільник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України Кирило Буданов виданню The War Zone.

“Чекаємо на перші підрозділи завтра [23 жовтня − ред.] на Курському напрямку… Наразі незрозуміло, скільки їх і як вони будуть оснащені. Побачимо через декілька днів”, − сказав Буданов.

Президент Володимир Зеленський вважає, що світ недостатньо сильно тисне на режим КНДР, якщо Пхеньян має змогу втручатись у війну РФ проти України.

За його словами, Україна має інформацію про підготовку двох військових підрозділів із Північної Кореї – дві бригади по 6 тис. людей.

Північнокорейський режим вирішив відправити 12 тис. військових для підтримки РФ у війні проти України. Йдеться про чотири бригади загальною чисельністю близько 12 тисяч військових, серед яких є спецпризначенці.

На базі 11-ї окремої десантно-штурмової бригади російської армії створюється “особливий бурятський батальйон”, сформований з громадян Північної Кореї.

Водночас представники КНДР назвали “безпідставними чутками” заяви Південної Кореї та України щодо відправки її військ для допомоги Росії у війні.

РУБРИКИ