Президент Зеленський: Відмова від підтримки Плану перемоги буде помилкою для наших партнерів

Президент Зеленський: Відмова від підтримки Плану перемоги буде помилкою для наших партнерів

Запропонований Україною План перемоги передбачає не тільки надання зброї, але й економічне посилення, і з боку наших партнерів буде помилкою не підтримати його.

Про це сказав Президент Володимир Зеленський на пресконференції за підсумками участі в засіданні Європейської ради.

«План перемоги передусім це документ, який посилює Україну, дає можливість Україні бути сильною. Це не тільки поле бою, це геополітичне посилення, визначеність України. Йдеться не тільки про зброю, а й про визначеність для людей — що буде завтра з ними, що буде з їх країною, в якій країні вони житимуть після війни», — сказав Президент.

Володимир Зеленський наголосив, що у плані є і зброя, є запрошення України в НАТО, економічне посилення.

«Це визначеність, що тут будуть інвестиції, що наші ресурси будуть захищені. І якщо не дадуть (того, що просить Україна, — Ред.), нам буде дуже складно і це гратиме на руку росії. Слабкість України — це сила для росії. І це буде великою помилкою», — сказав він.

Глава держави пояснив, що такі пункти як запрошення в НАТО, а також пакет далекобійної зброї це скоріше превентивні заходи.

«Це не означає членства в НАТО прямо зараз. Це ознака, що ми там будемо, що Україна не наодинці. Те саме стосується зброї. Перед тим, як застосуватися пакет зброї завжди є можливість дати сигнал зупинити війну. А якщо не хочете, то в нас є сила, якою ми спроможні вас зупинити», — сказав Володимир Зеленський.

РУБРИКИ