Президент США Байден відвідає Німеччину наприкінці тижня після відкладеного візиту

Президент США Байден відвідає Німеччину наприкінці тижня після відкладеного візиту

Представник німецького уряду Вольфганг Бюхнер підтвердив, що президент США Джо Байден має приїхати до Німеччини наприкінці тижня, повідомляють N-TV і Mind.

“Я можу підтвердити, що президент США компенсує свій пропущений візит до Німеччини наприкінці цього тижня”, – сказав він журналістам під час брифінгу німецького уряду.

За його словами, федеральний уряд перебуває в тісній співпраці з урядом США щодо деталей. Подробиць він поки що не повідомляв.

Раніше видання Spiegel із посиланням на неназваного чиновника в Берліні писало, що Байден хоче здійснити візит до Німеччини в четвер, 17 жовтня, який відклав через ураган “Мілтон”.

За даними видання, організацію візиту Байдена вже обговорюють у кулуарах німецького уряду та органів безпеки. Зазначається також, що офіційні зустрічі з президентом Франком-Вальтером Штайнмаєром і канцлером Олафом Шольцом заплановані на п’ятницю, 18 жовтня.

Зазначається, що візит президента США, найімовірніше, буде присвячений тим самим політичним питанням. Насамперед ідеться про подальші дії західних союзників щодо України та війну на Близькому Сході.

Візит Байдена планувався на суботу, 12 жовтня, але президент скасував його в найкоротші терміни через ураган у США. Водночас саміт на підтримку України на американській авіабазі в Рамштайні також скасували.

РУБРИКИ