Україна вперше з 2022 року може розпочати експорт вітчизняної зброї за кордон – FT

Україна вперше з 2022 року може розпочати експорт вітчизняної зброї за кордон – FT

Про це пише Financial Times, посилаючись на власні джерела.

У FT зазначають, що після початку повномасштабного вторгнення РФ у 2022 році Україна заборонила експорт товарів військового призначення, оскільки прагне забезпечити свою армію всім необхідним.

Однак тепер Україна розглядає можливість зняття заборони на експорт вітчизняного озброєння. Оскільки українському уряду бракує грошей для закупівлі всіх необхідних типів озброєння, зокрема дронів, та інвестицій у подальші дослідження і розробки.

Саме тому, пояснює видання, дозвіл компаніям експортувати надлишкову продукцію зараз широко розглядається як спосіб залучення інвесторів.

FT пише, що зняття заборони на експорт українського озброєння може принести українським виробникам зброї до 20 млрд доларів прибутку, що дозволить збільшити внутрішнє виробництво для армії.

Оскільки, як зазначив гендиректор компанії “Укрспецсистем” Дмитро Хасапов, українські військові відчувають “колосальну” нестачу дронів, а його компанія не отримує достатньої кількості державних замовлень для своїх виробничих потужностей.

РУБРИКИ