Люксембург став 17 країною-партнером, хто долучився до ініціативи Коаліції дронів

Люксембург став 17 країною-партнером, хто долучився до ініціативи Коаліції дронів

Люксембург увійшов до “коаліції дронів”. Тепер це об’єднання нараховує 17 країн. Про це 3 жовтня повідомили у пресслужбі Міністерства оборони України.

Ноту про приєднання до “коаліції дронів” у Ризі 2 жовтня підписала міністерка оборони Люксембургу Юріко Бакес, про це ідеться на сторінці відомства у соцмережі Х.

У Міноборони наголосили, що метою коаліції, зокрема, є забезпечення промислового виробництва FPV в Україні й на Заході.

За словами заступниці міністра оборони Катерини Черногоренко, це має створити асиметричну технологічну перевагу над ворогом у довгостроковій перспективі.

“А також масштабувати їх виробництво. Тому ми раді вітати у коаліції Люксембург, який за ці роки послідовно і постійно допомагав нашому війську, а тепер включиться у розвиток індустрії дронів”, – прокоментувала вона.

У Міноборони розповіли, що Україна вже отримала тисячі дронів від країн-партнерів. Спільно вдалося зібрати €50 млн. На них планують закупити ще 20–30 тис. дронів.

У вересні українські виробники дронів уперше змогли долучитися до міжнародних тендерів у межах коаліції, ідеться в повідомленні.

Для участі виробникам потрібно зареєструватися на сайті міністерства оборони Великобританії й подати заявку. Пропозиції прийматимуть до 14 жовтня для вдосконалених FPV-дронів і до 11 листопада – для дронів-перехоплювачів. Потім їх розглянуть країни – члени коаліції.

Компанії, котрі переможуть у тендерах, отримають замовлення на безпілотники, які тестуватимуть й оцінюватимуть. Якщо їхні розробки продемонструють гарні результати на цьому етапі, то планують більші за обсягом замовлення на FPV-дрони від виробників-переможців, наголосили у пресцентрі Міноборони України.

РУБРИКИ