Підпалили три автомобілі військових – повідомлено про підозру трьом чоловікам та жінці

Підпалили три автомобілі військових – повідомлено про підозру трьом чоловікам та жінці

Позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

Встановлено, що в Оболонському районі на вул. Озерній близько першої години ночі 21-річний чоловік, який живе на цій же вулиці та працює в ресторані швидкого харчування, підпалив автомобіль «Opel Campo» зеленого кольору. Згодом через месенджер Telegram він відзвітував про виконану роботу, однак отримав прохання наступного разу знімати відео краще.

Чоловіки 26 та 29 років, що вже притягались до кримінальної відповідальності за майнові злочини та наркотики, у Дарницькому районі по вул. Харківське шосе підпалили автомобіль «Volkswagen – LТ45».

34-річна жінка підпалила автомобіль марки «Volkswagen» на проспекті Миколи Бажана у Дарницькому районі.

Замовлення усі підозрювані отримували через Телеграм. Машини шукали у районах, де мешкають. Далі на свій мобільний телефон знімали як горять автомобілі з метою подальшого звітування замовникам. За спалену машину підозрюваним обіцяли заплатити по 1000 доларів США. Усі підпали відбулися у вересні.

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру чотирьом киянам у перешкоджанні законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період шляхом підпалу автомобілів військових.

Так, двох киян підозрюють у підпалі автомобіля військового, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 114-1 КК України), ще двоє підозрюваних – чоловік та жінка, діяли самостійно (ч.1 ст. 114-1КК України).

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

РУБРИКИ