Виробник танків Leopard оголосив про створення філії в Україні

Виробник танків Leopard оголосив про створення філії в Україні

Французько-німецький оборонний концерн KNDS, що виробляє танки Leopard і гаубиці Caesar, відкрив дочірнє підприємство в Києві. Про це повідомила пресслужба концерну 1 жовтня.

KNDS входить до числа найважливіших промислових партнерів українських Сухопутних військ. На озброєнні в Україні – понад 800 систем виробництва концерну.

  • ТОВ «КНДС Україна» допомагатиме «Укроборонпрому» проводити техобслуговування, ремонт і капремонт озброєння KNDS. Йдеться про танки Leopard 1 і Leopard 2, артсистеми Caesar, AMX10 RC, PzH 2000 та зенітні установки Gepard.
  • KNDS та «Укроборонпром» планують спільно виробляти в Україні артилерійські боєприпаси калібру 155 мм та запасні частини з використанням передових виробничих технологій, зазначив концерн.

KNDS (KMW+NEXTER Defense Systems) є результатом обʼєднання Krauss-Maffei Wegmann і Nexter, двох провідних європейських виробників сухопутних військових систем, що базуються у Німеччині та Франції.

KNDS утворює групу із оборотом у 2022 році в €3,2 млрд з близько 9000 співробітників. До продукції входять основні бойові танки, бронетехніка, артилерійські системи, системи озброєння, боєприпаси, військові мости, сервісне обслуговування, широкий спектр обладнання та інше.

Наприкінці березня Париж і Берлін досягли угоди, яка дає змогу KNDS заснувати виробничий підрозділ в Україні.

У червні цього року голова ради директорів KNDS Філіпп Петітколен у штаб-квартирі французьких збройних сил у Парижі підписав документ про створення дочірньої компанії в Україні у присутності президента Володимира Зеленського та міністра оборони Франції Себастьяна Лекорню.

РУБРИКИ