Китай і Бразилія створюють платформу «Друзі миру» для просування свого мирного плану щодо України

Китай і Бразилія створюють платформу «Друзі миру» для просування свого мирного плану щодо України

Китай, Бразилія та інші країни-однодумці Глобального Півдня хочуть створити платформу «Друзі миру», щоб просувати свій «мирний план» по Україні.

Про це стало відомо за підсумками зустрічі міністра закордонних справ Китаю Ван І із радником президента Бразилії.

«Ван І заявив, що Китай, Бразилія та інші країни-однодумці «Глобального Півдня» збираються створити «Друзів миру» щодо української кризи. Це спроба Китаю, Бразилії та країн «Глобального Півдня» досягти миру. «Друзі миру» — це не закрита група, а відкрита платформа, вона не прагне конкуренції та конфронтації, а веде інклюзивний діалог. «Друзі миру» були створені в ім’я миру і їх повинно вітати міжнародне співтовариство. «Друзі миру» прагнуть висловити об’єктивний та раціональний голос та відіграють конструктивну роль у політичному врегулюванні українського питання», – йдеться на сайті МЗС Китаю.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський назвав деструктивним «мирний план» Китаю та Бразилії.

У Китаї у відповідь заявили, що поки що не планують переглядати свою позицію щодо війни і будуть і надалі просувати «мирний план», розроблений спільно з Бразилією. Президент Бразилії Лула да Сілва також сказав, що не збирається ставати на чийсь бік у війні між Україною та росією.

РУБРИКИ