Велика Британія поставить Україні 16 одиниць артилерійських установок  AS90

Велика Британія поставить Україні 16 одиниць артилерійських установок AS90

Уряд Великої Британії має намір перевиконати своє зобов’язання із постачання 12 самохідних артилерійських установок AS90 протягом 100 днів із моменту вступу на посаду, і зараз планується постачання до України 16 одиниць.

Як повідомляється на сайті британського уряду з посиланням на Міноборони, загалом 16 одиниць буде поставлено, причому вже 10, а ще шість буде поставлено найближчими тижнями.

“Артилерія відіграє життєво важливу роль у забезпеченні прикриття українських військ та знищенні ключових російських цілей”, – йдеться у повідомленні.

В уряді нагадали, що Велика Британія зобов’язалася виділяти 3 мільярди фунтів стерлінгів на рік на військову підтримку України до 2030/31 року і доти, доки це буде потрібно.

Уряд також оголосив про створення нового спільного відділу Міноборони та FCDO Ukraine, який очолює міністр закордонних справ Девід Леммі та міністр оборони Джон Хілі, який інтегруватиме експертні знання і допоможе напрацювати новий загальнодержавний підхід щодо України.

Поряд із цим Міністерство оборони створює нову пряму кіберпрограму, яка допоможе підвищити кіберстійкість Великої Британії з різними вимогами до відбору та базової підготовки.

РУБРИКИ