РФ запустила виробництво далекобійних дронів у Китаї для війни в Україні — Reuters

РФ запустила виробництво далекобійних дронів у Китаї для війни в Україні — Reuters

Росія запустила в Китаї виробництво далекобійних ударних безпілотників, повідомляє Reuters із посиланням на джерела в європейській розвідувальній службі в середу.

Зазначається, що, згідно з одним із документів, який “Купол” надіслав до російського міністерства оборони на початку цього року, Іжевський електромеханічний завод “Купол”, дочірня компанія російської державної збройової компанії “Алмаз-Антей”, розробив і провів льотні випробування нової моделі безпілотника під назвою”Гарпія-3″ у Китаї за допомогою місцевих фахівців.

У подальшому оновленні “Купол” повідомив міністерству оборони, що він може виробляти безпілотники, включно з “Гарпією-3”, у великих масштабах на заводі в Китаї, щоб зброю можна було використовувати на війні в Україні.

Reuters зазначає, що “Купол”, “Алмаз-Антей” і російське міністерство оборони не відповіли на його запити про коментарі.

Міністерство закордонних справ Китаю повідомило виданню, що не знає про такий проєкт, додавши, що в країні діють суворі заходи контролю за експортом дронів або безпілотних літальних апаратів (БПЛА).

Держдепартамент США та уряд України також не відповіли на запити видання про коментарі.

Згідно з документами, розглянутими Reuters, “Купол” прийняв постачання семи військових безпілотників китайського виробництва, включно з двома “Гарпіями-3”, до своєї штаб-квартири в місті Іжевську.

За заявами джерел у розвідці, постачання зразків безпілотників “Купол” стало першим конкретним доказом, який їхнє агентство виявило, що цілі БПЛА, вироблені в Китаї, постачають до РФ від початку повномасштабної війни в Україні в лютому 2022 року.

Як повідомляють, дрон “Гарпія-3” може пролетіти близько 2 тис. км із корисним навантаженням 50 кг.

РУБРИКИ