Президент України вітає рішення МАГАТЕ і закликає до глобальної відповіді на ядерний тероризм РФ

Президент України вітає рішення МАГАТЕ і закликає до глобальної відповіді на ядерний тероризм РФ

Президент України Володимир Зеленський вітає резолюцію Генеральної конференції МАГАТЕ щодо Запорізької АЕС і наголошує на тому, що лише завдяки колективній рішучості та принциповим діям можна змусити агресора припинити ядерний шантаж і терор.

“Вдячний Генеральній конференції МАГАТЕ за ухвалення резолюції щодо Запорізької АЕС, яка підтверджує необхідність відновлення Україною повного контролю над станцією та виведення російських військ і персоналу із ЗАЕС”, – написав Зеленський у соціальній мережі Х у п’ятницю.

Президент України наголосив, що “Росія – єдиний терористичний режим у світі, який вкрав атомну електростанцію, найбільшу АЕС у Європі, перетворив її на військову базу та продовжує використовувати для ядерного шантажу нашого континенту та світу”.

“Саме тому ядерна безпека є першим пунктом Формули миру. І це було однією з головних тем у порядку денному першого Саміту миру. Я радий бачити, що сьогоднішня резолюція Генеральної конференції МАГАТЕ сприяє цим важливим зусиллям”, – наголосив Зеленський.

“Лише завдяки колективній рішучості та принциповим діям ми зможемо змусити агресора припинити шантаж і терор. У цьому має бути зацікавлена кожна держава, яка дотримується Статуту ООН і загальнолюдських принципів, заради міжнародного миру та безпеки”, – упевнений глава Української держави.

РУБРИКИ