Незаконне збагачення на понад 56 млн грн: підозрюється керівник держоргану зі спеціальним статусом

Незаконне збагачення на понад 56 млн грн: підозрюється керівник держоргану зі спеціальним статусом

За погодженням прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) детективи Національного антикорупційного бюро (НАБУ) повідомили про підозру в незаконному збагаченні на 56,2 млн грн і декларуванні недостовірної інформації чинному голові державного органу зі спеціальним статусом.

“Досудовим розслідуванням установлено, що у 2020–2023 роках вказана особа, обіймаючи посаду керівника обласної державної адміністрації, набула 21 об’єкт нерухомого майна та один люксовий автомобіль шляхом реєстрації права власності на родичів своєї дружини”, – йдеться в телеграм-каналі в середу.

Повідомляється, що серед придбаного посадовою особою майна: 7 квартир у містах Києві та Ужгороді загальною площею 688,5 кв. м; будинок на понад 220 кв. м і 2 земельні ділянки біля Києва; 2 гаражні бокси; 6 машино-місць; 3 нежитлових приміщення загальною площею понад 190 кв. м; автомобіль BМW Х3.

За інформацією прокуратури, загальна вартість активів становила 61,7 млн грн. При цьому законні доходи чиновника і членів його сім’ї не давали змоги здійснити таких покупок.

“У подальшому з метою приховання факту незаконного збагачення посадовець не зазначив відомості про набуте майно в деклараціях особи, уповноваженої на виконання функцій держави, за 2020, 2021, 2022 та 2023 роки”, – зазначає САП.

Дії особи кваліфіковано за ст. 368-5 та ч. 2 ст. 366-2 КК України.

Зазначається, що приводом до розслідування САП і НАБУ стало оприлюднення журналістського розслідування “Радіо Свобода”.

Згідно з інформацією САП, а також за даними Центру протидії корупції, йдеться про ексголову Донецької обласної військової адміністрації, нинішнього керівника Антимонопольного комітету України (АМКУ) Павла Кириленка.

РУБРИКИ