Реакція Китаю на наступ ЗСУ у Курській області

Реакція Китаю на наступ ЗСУ у Курській області

Китай уважно стежить за ситуацією в Курській області Росії і закликає сторони до деескалації конфлікту.

Про це йдеться у заяві китайського МЗС.

“Китай взяв до відома ситуацію, що склалася. Позиція Китаю в українському питанні є послідовною та чіткою, закликаючи всі сторони дотримуватись “трьох принципів” деескалації ситуації: зона бойових дій не повинна розширюватися, не допускати ескалації війни та не допускати провокацій, які ведуть до посилення вогню будь-якою стороною”, — заявили у відомстві.

В МЗС Китаю наголосили, що Пекін продовжить підтримувати контакти з міжнародною спільнотою та відігравати “конструктивну роль у просуванні політичного врегулювання української кризи”.

Інформаційна хронологія

6 серпня російські пропагандисти заявили про нібито проникнення ЗСУ в Суджанський район Курської області.

8 серпня газета The Washington Post із посиланням на «радника президента Володимира Зеленського» писала, що Україна нібито взяла під контроль газовимірювальну станцію Суджа в Курській області.

За даними DeepState, тільки за перший день рейду «українські сили» взяли три села й оточили КПП Суджа.

9 серпня міський голова Курчатова Ігор Корпунков заявив, що бої точаться за кілька десятків кілометрів від міста, де розташована Курська АЕС. Тоді ж у Мережі з’явилося відео, на якому, ймовірно, українські військові повідомляли про взяття під контроль російського міста Суджа в Курській області.

11 серпня виконувач обов’язків губернатора Курської області Олексій Смирнов заявив, що українська диверсійно-розвідувальна група нібито зайшла на територію Білівського району, який межує з Сумською областю. За даними ВВС, українські війська просунулися вглиб Росії на 30 км.

РУБРИКИ