Україна робить те, що потрібно для досягнення успіху на полі бою, – Пентагон

Україна робить те, що потрібно для досягнення успіху на полі бою, – Пентагон

У США запевнили, що і далі підтримуватимуть Україну можливостями та системами.

Україна має повне право захищати себе від російських атак, і події в Курській області РФ відповідають обмеженням США на використання американської зброї, заявила заступник прессекретаря Міністерства оборони США Сабріна Сінгх.

Відповідаючи на брифінгу на запитання щодо відповідності того, що відбувається в Курській області РФ, розумінню США про те, що Україна може робити з американською зброєю, Сінгх заявила: “Так, це відповідає нашій політиці”.

“І ми від самого початку підтримували Україну, щоб вона захищалася від атак, які йдуть через кордон, і від необхідності перехресного вогню. Отже, вони вживають заходів щодо захисту від атак, що виходять із регіону, який перебуває в межах політики США, де вони можуть використовувати нашу зброю, наші системи, наші можливості”, – зазначила вона.

Сінгх також наголосила, що США не підтримують атак на великі відстані вглиб РФ, і додала, що не буде вказувати конкретну дальність.

“Ми не підтримуємо дальні атаки по РФ. Ми говорили про це від самого початку. Я не маю наміру малювати вам карту з кружечками, де вони можуть і не можуть завдати удару, але ми були максимально чіткі з українцями”, – сказала речниця.

Водночас у Пентагоні не прокоментували безпосередньо ситуацію в Курській області, зазначивши, що це має робити Україна.

“Що стосується операції в Курській області, про яку ви згадали, я направила б вас до українців, щоб вони розповіли про це докладніше. Ми отримуємо більше інформації, але насправді вони мають самі розповісти про свої операції”, – наголосила речниця.

Відповідаючи на запитання, чи занепокоєний Пентагон тим, що Росія посилить ескалацію через Курську область, Сінгх зазначила: “Ні, тому що врешті-решт Україна бореться за свою суверенну територію, на яку вторгся її сусід”.

“Тож якщо ми хочемо деескалувати напруженість, як ми вже говорили, від самого початку найкращим способом зробити це було б прийняття Путіним сьогодні рішення про виведення військ з України. Україна робитиме все можливе, щоб продовжувати повертати свою суверенну територію. І це те, що ми бачимо, вони роблять у Курській області”, – заявила вона.

У США запевнили, що і далі підтримуватимуть Україну можливостями та системами.

“Ми не вважаємо, що це будь-яким чином веде до ескалації. Україна робить те, що їй потрібно робити, щоб домогтися успіху на полі бою”, – заявили в Міноборони.

РУБРИКИ