Кабмін пропонує ратифікувати грантову угоду з Францією про залучення EUR200 млн на відновлення

Кабмін пропонує ратифікувати грантову угоду з Францією про залучення EUR200 млн на відновлення

Кабінет Міністрів пропонує Верховній Раді ратифікувати грантову угоду з Францією про залучення EUR200 млн на відновлення, повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

“Подаємо в парламент угоду з Францією, яка дасть змогу Україні отримати EUR200 млн грантових коштів на відновлення нашої інфраструктури та економіки”, – написав Шмигаль у телеграм-каналі за результатами засідання уряду в п’ятницю.

Як повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук у телеграм-каналі, схвалено проєкт закону “Про ратифікацію грантової угоди між урядом України та урядом Французької Республіки щодо сприяння відновленню та підтримці критичної інфраструктури та пріоритетних секторів економіки України”, яку було підписано 7 червня 2024 року в Парижі (Франція).

Зазначено, що ратифікація угоди створить правові підстави для залучення грантових коштів у сумі EUR200 млн, які буде спрямовано на реконструкцію та відновлення критично важливої інфраструктури в таких секторах, як охорона здоров’я, інфраструктура, енергетика, сільське господарство, водопостачання та водовідведення, переробка відходів, розмінування, житлове будівництво та цифрові технології.

РУБРИКИ