Президент Фінляндії: Зеленський у сильнішій позиції для переговорів з Росією

Президент Фінляндії: Зеленський у сильнішій позиції для переговорів з Росією

У війні росії з Україною наближається момент, коли можна починати переговори. Український президент Володимир Зеленський зараз перебуває в сильнішій позиції.

Таку думку висловив президент Фінляндії Александр Стубб в інтерв’ю Le Monde, яке цитує Eurasia Business News.

За його словами, Зеленський «правильно розігрує свої карти», він та загалом Україна «зараз у набагато сильнішій позиції, ніж два місяці тому». Стубб пояснив, що зараз Україна отримує потрібну військову та фінансову допомогу, і ситуації, «близької до відчаю» через блокування допомоги зі США, зараз немає.

«Від самого початку він (Зеленський — ред.) прагнув перехопити ініціативу в дискусійному процесі. Зараз м’яч на полі росії», — каже фінський президент, маючи на увазі, що зараз настала черга росії реагувати на пропозиції миру, які висуває Україна.

Водночас Стубб наголосив, що початок переговорів не означає, що Україна має йти на поступки: «Потрібно розрізняти можливий дискусійний процес, який не є самоціллю, і мир».

На думку президента Фінляндії, росія повинна вивести свої війська з України для досягнення миру. А допомогти в мирному врегулюванні може лідер Китаю Сі Цзіньпін, який «займає сильну позицію щодо росії», переконаний Стубб.

РУБРИКИ