Кулеба про атаку РФ по Україні: Це справжня відповідь Путіна на всі миротворчі місії та пропозиції

Кулеба про атаку РФ по Україні: Це справжня відповідь Путіна на всі миротворчі місії та пропозиції

Україна закликає всі країни та міжнародні організації рішуче засудити сьогоднішній російський ракетний удар, а також якнайшвидше надати Україні додаткові системи протиповітряної оборони, зокрема Patriot і боєприпаси, заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

“Унаслідок російського ракетного удару по Україні одна з найбільших дитячих лікарень України “Охматдит” зазнала сильних ушкоджень. Повідомляється про постраждалих дітей. Аварійні служби та кияни розбирають завали. Протягом дня було завдано удару ще по одній лікарні в Києві. Це свідчення, що Росія цілеспрямовано б’є по медичних закладах та об’єктах цивільної інфраструктури. Це справжнє обличчя Росії. Це справжня відповідь Путіна на всі миротворчі місії та пропозиції”, – написав він у соцмережі Х.

Міністр наголосив, що цей варварський удар укотре демонструє усьому світу, усім лідерам і країнам нагальність якнайшвидшого надання Україні додаткових систем протиповітряної оборони і боєприпасів.

“Додаткових Patriot і зброї. Закликаємо партнерів ухвалити необхідні рішення без зволікань… Закликаємо всі країни та міжнародні організації рішуче засудити сьогоднішній удар, ухвалити негайні заходи для посилення протиповітряної оборони України та відкинути будь-яке потурання вбивці дітей і мирних громадян”, – заявив Кулеба.

РУБРИКИ