Хорватія допоможе у розмінуванні України

Хорватія допоможе у розмінуванні України

Хорватія допоможе Україні в питаннях розмінування. Відповідний меморандум був підписаний нещодавно між українським та хорватським центрами, які опікуються відповідними питаннями.

 «Відповідний меморандум був підписаний між Центром досконалості протимінної діяльності та екологічної безпеки та Хорватським протимінним центром – Центром випробувань, розробки та навчання (HCR-CTRO) на полях 27-ї річної міжнародної зустрічі національних директорів та радників ООН з протимінної діяльності, яка була організована в Женеві Службою протимінної діяльності ООН», – йдеться у повідомленні.

Меморандум передбачає:

  • обмін досвідом у галузі гуманітарного розмінування;
  • співпрацю в реалізації інноваційних проєктів у сфері технологій та технік виявлення вибухонебезпечних предметів;
  • розробку спільних програм навчання та ініціатив із підвищення кваліфікації спеціалістів з гуманітарного розмінування;
  • посилення адвокації та публічної обізнаності щодо міжнародних стандартів та передових практик у сфері гуманітарного розмінування.

Зазначається, що вибір партнером Хорватії є невипадковим. Ця балканська країна зазнала значного забруднення вибухонебезпечними предметами в результаті бойових дій у 1990-х роках. Розмінування там триває досі, але вже наступного року має бути завершене. Тож досвід Хорватії є справді неоціненним для України.

РУБРИКИ