США виділили Україні військовий пакет на $275 млн

США виділили Україні військовий пакет на $275 млн

Зазначається, що цей пакет є частиною зусиль США, щоб допомогти Україні відбити наступ російських військ під Харковом.

Міністерство оборони США офіційно оголосило про виділення пакету допомоги Україні у сфері безпеки для задоволення критичних потреб Збройних Сил України на 275 млн доларів.

Про це йдеться в повідомленні Пентагону.

«Це п’ятий пакет допомоги у сфері безпеки, який президент схвалив після підписання закону про фінансування додаткових потреб національної безпеки минулого місяця, і третій пакет, який виділяється за президентськими повноваженнями», — сказано в повідомленні.

Зазначається, що цей пакет є частиною зусиль США, щоб допомогти Україні відбити наступ російських військ під Харковом.

«Це забезпечить Україну додатковими можливостями для задоволення її найнагальніших потреб на полі бою», — сказано в повідомленні.

До зазначеного пакету увійшли ракети для систем HIMARS, артилерійські снаряди 155 мм і 105 мм, мінометні снаряди 60 мм, протитанкові системи Javelin, AT-4 й ракети до ПТРК TOW, а також високоточні авіаційні боєприпаси.

Крім того, США виділяють стрілецьку зброю, набої до неї, гранати, підривні боєприпаси, протитанкові міни, ремонтні автомобілі.

Пентагон також передає шоломи, бронежилети, засоби індивідуального захисту, запасні частини, технічне обслуговування та інше допоміжне обладнання.

«У відповідь на жорстокі атаки російських військ на Харків, які щодня вбивають і ранять мирних жителів, ми оголосили сьогодні про новий пакет допомоги, що включає зброю та обладнання на суму 275 мільйонів доларів. Попереду ще більше», — прокоментувала допомогу посол США в Україні Бріджит Брінк.

РУБРИКИ