Місто Часів Яр на Донеччині зараз під контролем ЗСУ, там залишаються майже 700 цивільних

Місто Часів Яр на Донеччині зараз під контролем ЗСУ, там залишаються майже 700 цивільних

Люди у місті зараз просто існують, назвати це умовами складно, бо відсутнє тепло, електрика, вода

Місто Часів Яр на Донеччині перебуває під контролем Сил оборони України, і там досі залишаються майже 700 цивільних мешканців.

Про це в ефірі Громадського радіо повідомив начальник Часовоярської міської військової адміністрації Сергій Чаус.

«На цей момент місто контрольоване. Це українське місто, й окупантам тут не місце. Люди у місті зараз просто існують, назвати це умовами складно, бо відсутнє тепло, електрика, вода», — розповів Сергій Чаус.

За його словами, у місті залишаються 682 цивільні особи, переважно старшого віку.

«На жаль, за останні 3-4 дні евакуації не було. Не було охочих, щоб виїхати. Основний наратив, який люди несуть — це те, що це їхня домівка і їхня Батьківщина, і вони не хочуть йти зі своєї землі. Дітей немає у місті, основна маса людей віком 60+, близько 70%», — сказав Сергій Чаус.

Він додав, що в місто більшість волонтерів вже не заїжджають, тому що ворожа артилерія та FPV-дрони працюють і по цивільних.

Сергій Чаус розповів, що в місті немає жодного вцілілого багатоповерхового будинку. Більшість із них зазнали критичних пошкоджень, а у приватному секторі як мінімум відсутні вікна.

«Уже близько місяця у нас пік обстрілів, на спад поки не пішов, хоча цього дуже хотілось би. Максимальна кількість обстрілів щодня йде. У місті не буває тихо», — додав начальник Часовоярської МВА.

РУБРИКИ