Міжнародний реєстр збитків від війни почне приймати заяви з 2 квітня

Міжнародний реєстр збитків від війни почне приймати заяви з 2 квітня

Відкриття та презентація Реєсту відбудеться в Гаазі в рамках Міністерської конференції «Відновлення справедливості для України»

Починаючи з 2 квітня міжнародний реєстр збитків, завданих Україні російською війною, буде відкритий для заяв від постраждалих.

Про це повідомили у реєстрі.

«2 квітня 2024 року RD4U (Реєстр збитків від російської агресії) офіційно відкриває процес подання претензій щодо відшкодування шкоди, збитків або травм, спричинених російською агресією проти України», — йдеться в повідомленні.

Відкриття та презентація Реєсту відбудеться в Гаазі в рамках Міністерської конференції «Відновлення справедливості для України». На ній будуть присутні Генеральний секретар Ради Європи Марія Пейчинович Бурич, керівники міжнародних організацій, міністри та високопосадовці з-понад 60 країн.

«Руйнування будинків під час війни має величезний вплив на життя людей. Очікується, що в цій категорії буде від 300 000 до 600 000 позовів. Також затверджено форму позовної заяви для подання цієї категорії вимог», — зазначили у відомстві.

Наголошується, що претензії будуть подаватися до RD4U через українську цифрову систему Дія, мобільний додаток і веб-портал, яким широко користуються та яким довіряють 20 мільйонів українців. Крім того, інтеграція Дії в розгалужену інфраструктуру цифрових сервісів і державних реєстрів в Україні полегшить заявникам процес збору доказів на підтримку своїх вимог.

РУБРИКИ