Іспанія передає Україні 20 танків Leopard, – Infodefensa

Іспанія передає Україні 20 танків Leopard, – Infodefensa

"І немає жодних сумнівів, що Україна використовує їх найкращим чином для захисту власної національної безпеки", - підкреслила Мендес.

Міжвідомча рада з торгівлі та контролю оборонної техніки й технологій подвійного призначення Іспанії схвалила постачання 20 основних бойових танків Leopard 2A4 в Україну. Про це повідомляє Infodefensa.

За даними відомства, машини наразі перебувають на консервації, тож знадобиться ще деякий час для їхнього ремонту, перш ніж вони потраплять до ЗСУ.”Як і інші матеріали, перед відправленням вони будуть доопрацьовані на заводі Santa Bárbara Sistemas в Алькала-де-Гуадаїра в Севільї”, – зазначає видання.

Оцінюючи ризики, пов’язані з потраплянням на чорний ринок обладнання, що призначене для українських сил, держсекретар Іспанії з торгівлі Сіані Мендес зазначила, що озброєння, які експортуються Іспанією, є “необхідними, пріоритетним і найважливішими” для України в боротьбі з Росією.

“І немає жодних сумнівів, що Україна використовує їх найкращим чином для захисту власної національної безпеки”, – підкреслила Мендес.

РУБРИКИ